maandag 28 februari 2011






zaterdag 26 februari 2011

28 februari
Carnaval.Nu onze pakjes en hoeden ... klaar is voor het grote carnavalsfeest, gaan we de rest van carnaval verkennen.We ontdekken serpentines, confetti, spelen met ballonnen, verkleden ons in allerlei gekke dieren...
Woensdag komen we dan in het geel geschminkt naar school en vieren we een cultureel carnavalsfeest.Chineesjes, indianen, de mensen uit Afrika ... zullen we hier allemaal ontmoeten, we dansen en zingen liedjes met heel de kleuterschool.En trekken in stoet door de lagere school.
Op vrijdag mag uw kleuter dan verkleed naar school komen ( u moet dit niet verplichten, niet iedereen doet dit even graag).
Omdat juf Evi ziek is, turnen we deze week met juf Joyce.
Denken jullie er aan , om een foto mee te geven graag op formaat 10/15, alvast bedankt.
Enkele sfeerfoto's van deze week.




Enkele kleuters van juf Liesbet die bij ons kwamen spelen in de klas.

zondag 20 februari 2011

Ching Chang Chong

Nihaw! Hoe de Chinezen het schrijven weet ik niet, maar het klinkt ongeveer zo als ze elkaar 'goeiedag' zeggen, en dat hebben wij uiteraard ook geleerd deze week. ;-)
Elke ochtend nemen we het vliegtuig of de 'Peking Express' en reizen naar China, we dansen en zingen in't chinees, (we hebben zelfs een Chinese versie voor het 'voetenvegen'-lied gemaakt), we spelen ook Chinese spelletjes en tussendoor knutselen we verder aan ons Chinees kostuum voor de carnavalstoet op 2 maart.
Om dit kostuum op te hangen in de klas mag je 1 kapstok (volwassenen) meebrengen.
Dinsdagvoormiddag gaan we spelen in het China van de gele, blauwe, rode of groene klas in kleine (willekeurige) groepjes. Samen met de andere Chineesjes van K1 gaan we dan turnen bij mezelf (juf Veerle) in een beurtsysteem.
Ziezo dat ziet er weer leuk uit voor de komende week! Alvast tot morgen,

vrijdag 11 februari 2011

14 februari

Ik ben een heel klein chineesje, awa chichi awa chahca awa chineesje en je krijgt van mij een zoen zoals alle chineesjes doen.

Maandag mag u een koek in een mooi inpakpapiertje meegeven, het zijn dan vriendschapskoekjes of wenskoekjes voor onze kleuters ( mogen wij nog eens vragen om geen koeken met chocolade mee te geven

Vanaf dinsdag maken we dan een tocht naar het verre China,maken een chinees hoedje,een kimono en ...We vertellen het verhaal van de chineese draak die sla eet en terug uitspuwt om iedereen geluk te wensen.

Omdat juf Evi ziek is, gaan we maandag turnen samen met juf Sarah.

Wie thuis nog iets van China heeft mag dit meegeven, graag naam erop zetten.

Kleutersportdagen in het Bloso centrum, samen met de kleuters van de gele en groene klas.

Kijk ook eens op de site van juf Liesbet, zij heeft ook heel wat foto's van onze kleutertjes

zondag 6 februari 2011

Vriendjesweek

In de aanloop naar Valentijn... vriendjesweek in onze klas!
Een leuk spelletje 'Ganzenpas' zal de rode draad zijn door deze week, een spelletje waarbij we elkaar nodig hebben, samen plezier maken, met z'n allen dansen, .... tussendoor maken we een leuke vriendjeskroon. Op woensdag spelen we weer poppenkast samen met de vriendjes uit K1A en D.
Onze vriendjesweek wordt afgesloten met een heuse sportdag in het Peerdsbos! Samen snoezelen, samen fietsen, samen op het springkasteel, samen op de apenbrug... kortom een leuke vrijdagvoormiddag om naar uit te kijken!
Tot morgen lieve vriendjes!